Nederlands

In West-Java, Indonesië werken wij vanuit het Cikananga Wildlife Center en wij zijn een Nederlandse non-profit organisatie.

De stichting is in 2009 opgericht door de dierenarts-assistent Willemijn Eggen om het Cikananga Wildlife Center te helpen met hun missie om wilde dieren en de natuur te beschermen.

De start
In 2008 kwam Willemijn in Cikananga voor een stage. Ze werd geconfronteerd met een centrum dat door een zeer moeilijke tijd ging als gevolg van het verlies van de financiering. Om het centrum weer op te bouwen heeft zij stichting Wanicare opgericht. Sindsdien is het opvangcentrum stap voor stap weer georganiseerder en professioneler geworden. Met een klein budget, hard werk en vastberadenheid heeft stichting Wanicare samen met het Cikananga team een groot verschil gemaakt voor het welzijn en de toekomst van vele dieren.

Vandaag
Wanicare is nog steeds betrokken bij alle dagelijkse activiteiten van het 14-acre grote centrum. Wij zorgen samen met tal van lokale werknemers voor meer dan 350 geredde wilde dieren, coördineren opvang en vrijlatings operaties, we runnen een vrijwilligersprogramma dat een deel van de inkomsten genereert voor voedsel en medische verzorging van de dieren. Wij ontwikkelen vrijlating- en conservatie-programma’s en bouwen nieuwe verblijven voor de dieren in Cikananga. Er werken 9 locals als ervaren dierverzorgers in Cikananga en er is full-time dierenarts om de medische zorg te overzien.  Al met al groeit het centrum in professionaliteit en kunnen en we breiden ons netwerk uit naar andere organisaties in heel Azië.

Een video over ons werk met Nederlandse ondertiteling kunt u hier vinden.

We bieden professionele medische zorg en actieve rehabilitatie voor de dieren. Wij streven naar vrijlating van alle in beslag genomen dieren in hun natuurlijke leefgebied. Ook runnen wij een educatieprogramma om lokale mensen te betrekken, scholen te ontvangen en universiteiten te bezoeken. Ook in Nederland geven wij lezingen om onze ervaringen te delen.

Vrijwilligerswerk
Naast de opvang van dieren in het Cikananga Wildlife Center runnen wij ook andere programma’s met betrekking tot natuurbehoud en het vrijlaten van dieren. Als vrijwilliger kun je in Cikananga ons helpen met de dagelijkse werkzaamheden voor orang oetans, luipaarden, gibbons, neushoornvogels, luipaarden en vele, vele andere dieren. Als je hierover meer wil weten, mail ons dan op: wanicare.volunteering@gmail.com of kijk op de Engelse pagina over vrijwilligerswerk en vergeet niet de Facebook pagina te bezoeken.

Volunteers vrijwilligerswerk vrijwilligers indonesie wanicare java
Stichting Wanicare draait volledig op basis van donaties en vrijwilligers. Wij kunnen met kleine bedragen in Indonesië véél bereiken. Wij streven te alle tijde naar een zo laag mogelijke overhead en daarmee een optimale inzet van uw bijdrage.  Als je ons wil helpen met een bijdrage, dan verzekeren wij dat deze bijdrage door Wanicare direct aan de dieren.

Help de dieren van Wanicare met een donatie:

Doneren kan via een overschrijving op:

Naam: Stichting Wanicare te Balkbrug

IBAN: NL65ABNA0515544981

BIC: ABNANL2A

Of via Paypal: 

Donate with PayPal

Alvast hartelijk dank namens de vele dieren in en om Cikananga!

14500234_1060063104109986_4979233416253749260_o

 

Key word: dierenopvang wildlife stichting java vrijwilligerswerk dieren indonesie jakarta volunteering NGO bogor animals west-java vrijwilligerswerk orangutans orang oetans orang-oetans gratis werken met dieren indonesia stage met dieren stages in het buitenland dieren java jakarta stage opleiding kleine stichting in indonesie stage dierenopvang indonesie wildlife stage MBO HBO